blog

Over webdesign, webdevelopment en grafisch ontwerp. We delen wat we weten.

WordCamp NL 2015 - Foto: Punkmedia

WordCamp NL 2015

Utrecht was in het weekend van 26 en 27 september het epicentrum van WordPress Nederland. Gehuld in onze Level Level hoodies en met een lading Level Level Doppers in de goodiebag waren we met een groot deel van het team aanwezig om kennis te delen, nieuwe informatie op te doen en gezellig te netwerken. Met dit artikel laat ik je zien wat voor ons de highlights waren.

Communicatie en Multimedia Design afstudeeronderzoek door Melissa Moussaid

CMD afstudeeronderzoek door Melissa Moussaid

CMD student Melissa Moussaid onderzoekt voor haar afstudeerstage hoe een app of platform mensen met een taalstoornis ten gevolge van een hersenletsel kan ondersteunen en de zelfredzaamheid kan vergroten. Een bijzonder onderwerp. Maak kennis met Melissa.

ACF plugin WordPress

Modulaire opbouw WordPress website

Naast een simpele en overzichtelijke structuur is ook juist dynamiek en interactie een belangrijk onderdeel van een online platform. Waar we vorige jaar nog voor elke ‘bijzonder’ uitziende pagina een template moesten ontwikkelen, werken we nu met slechts een paar dynamische en flexibele templates in een thema. Lees in dit artikel hoe we dit doen.

WordCamp Europe 2015 Sevilla

Mighty Morphin Design

Adaptive denken is het nieuwe responsive webdesign. Elk apparaat heeft z’n eigenschappen waar je zo goed mogelijk op in moet spelen. Je ontwikkelt dus een optimale beleving voor elk apparaat. Dat is nou Mighty Morphin Design!

WordCamp Europe 2015 Sevilla

Privacyvriendelijke websites

Bijna alles wat je online zoekt en bezoekt wordt getracked, vaak zonder dat de gebruiker dat doorheeft. Tijdens WordCamp Europe in Sevilla gaven de sprekers Anders Jensen-Urstad en Amelia Andersdotter tips over hoe je als developer meer rekening kunt houden met de privacy van de bezoekers.

WordCamp Europe 2015 Sevilla

WordCamp Europe 2015: The aftermovie!

In het zonnetje ontbijten, op je flipflops naar het congres en ‘s avonds op een terrasje video’s monteren, artikeltjes schrijven en veel te veel tapas eten. Het was hard werken daar in Sevilla!