WordCamp Europe 2015 – Epicness Reigns Unbroken

De tweede WordCamp Europe dag was weer top. De één startte de dag in Sevilla wat frisser dan de ander. De vele rode ogen in de ochtend verraden een, misschien iet wat té, gezellige avond en nacht. Lang leve koffie!

Als een malle hebben we weer aantekeningen gemaakt en de highlights alvast op een rijtje gezet.

Research en optimaliseer voor de doelgroep

Met “Your Customers are actual People”, opent Thijs de Valk van Yoast de ochtend in track 2. Hij oogt overigens top fit ;-). Met een verhaal over de ongelijke stenen op Plein 44 in Nijmegen zet hij de toon. Door de mooie, maar ook ongemakkelijke stenen wordt het plein nog amper gebruikt. Het kan dan misschien ‘mooi’ zijn, maar wat heb je er aan als het onbruikbaar is? Is het dan nog steeds ‘mooi’?

Webdesign gaat over de optimalisatie voor je gebruiker. “Verdiep je in de behoefte van de doelgroep en in het online gedrag. Doe onderzoek, test en optimaliseer!” Thijs vertelde over het psychologische aspect van het ontwerpen van een website. Het kennen van de gebruiker is heel belangrijk. “It’s not that hard, you just have to look around”

WordCamp Europe 2015 Sevilla

Privacyvriendelijke websites

Anders Jensen-Urstad en Amelia Andersdotter gaven samen een presentatie over hoe men privacyvriendelijke websites kan maken. Amalia, actief voor de piratenpartij in Zweden, sprak vol passie over wat er mis is als het gaat om privacy en het internet. Bijna alles wat je zoekt en bezoekt wordt getracked, vaak zonder dat de gebruiker dat doorheeft. En als men het doorheeft, lijkt men er niet veel om te geven.
Andersdotter kwam met tips hoe een website meer ‘privé’ kan worden.

Peter heeft de tips in een artikel uitgeschreven.

WordCamp Europe 2015 Sevilla

Adaptive is het nieuwe responsive

“Responsive thinking is niet meer van deze tijd!” Jeni Tennison spreekt over Adaptive design en legt uit dat designen voor verschillende devices niet gaat over het schalen van blokken of het verbergen van elementen. Responsive is Adaptive geworden. We gebruiken mobiel, tablet of desktop op verschillende manieren en op een ander moment. Het gaat om het bieden van een gebruiksvriendelijke ‘experience’ voor elk apparaat. Elk element, interactie, tekst of beweging moet doordacht zijn voor verschillende resoluties. Iedere pixel telt en moet optimaal ingezet en benut worden.

WordCamp Europe 2015 Sevilla

Traveling the world & hardcore code

De hardcore techies kwamen ook aan hun trekken met de talk van Tony Kovanen: Making WordPress Real-Time, de talks over de WordPress REST API en de talk ‘Put a little Backbone in your WordPress‘ van Adam Silverstein. De details zullen we je voor nu verder besparen, maar we wilden voor onze geekie-lezers deze talk toch even uitlichten. En de talk over websockets zorgde ervoor dat de developers het liefst gelijk achter een scherm kruipen.

Ik werd erg blij van het lef van Karin Christen en de vele mensen die we hebben ontmoet en met hun WordPress skills de wereld rond reizen. “Running your WordPress business while traveling the world. Door te reizen blijf je geïnspireerd en creatief. Je blijft ‘kijken’ en leren. Just do it!

Epicness Reigns Unbroken

WordCamp zit er op, maar onze ‘tour‘ nog niet. We gaan morgen nog de toerist uithangen en vanavond showen we onze moves op de afterparty. Op Twitter en Instagram (levellevel_nl) is onze ‘show’ te volgen en de after movie lanceren we volgende week.

  • WordCamp Europe 2015 Sevilla

  • WordCamp Europe 2015 Sevilla

  • WordCamp Europe 2015 Sevilla

  • WordCamp Europe 2015 Sevilla

  • WordCamp Europe 2015 Sevilla