A day in the life of Level Level – API’s voeden met Menno.

Geschreven door Megan Leber

A day in the life of Level Level – API’s voeden met Menno.

Artikel

A day in the life of Level Level – API’s voeden met Menno.

door
  • Megan Leber

Deze tegeltjeswijsheid zien wij natuurlijk het liefst te koop bij de Xenos, maar je ken nie alles hebben hè. Een baan bij ons daarentegen wel! Hoe is het leven bij Level Level? In serieuzere taal: hoe is het om bij ons te werken?

Om daar een goed beeld van te krijgen interview ik deze week Menno, één van onze back-end developers!

Hoi Menno! Hoe is het met je vandaag? Waar ben je mee bezig?

Hi! Ja het gaat goed hoor, ik ben lekker bezig 🙂

Ik ben nu bezig met het afronden van een van onze projecten. Er zijn nog een paar functionaliteiten die ik moet maken. Zo moet er een extra blok worden gemaakt binnen de Gutenberg-editor. Dit blok moet gevuld kunnen worden door software van de opdrachtgever, zodat deze automatisch alle systemen tegelijk up-to-date kan houden qua content. Ook is er nog een aantal bugjes om op te lossen, waaronder dat er iets niet goed ging met het wisselen van de taal van de site. Daardoor kon iemand op een 404 pagina terechtkomen. En dat moeten we natuurlijk niet hebben!

“Je bent niet alleen back-end developer. Het is veel meer dan dat!”, zei je vorige week. Vertel!

Ja, dat klopt inderdaad! Natuurlijk is back-end developen wel je hoofdtaak, maar soms doe je ook wel eens iets anders. Zoals dat ik nu bezig ben met een Gutenberg-blok te maken. In principe is dat een front-end taak, maar in dit geval stond het meeste er toch al. En ja, dan kan ik het net zo goed zelf even afmaken! 

Behalve development zijn er ook genoeg andere taken waar je je mee bezig kan houden als developer. Wanneer er bijvoorbeeld een artikel op onze website wordt geschreven, mag je daar altijd feedback op geven. Of wanneer een designer iets heeft gemaakt waarvan ik denk dat dat beter kan, mag ik daar rustig over meedenken en een alternatief aandragen. Zo ben je op de hoogte van wat andere takken binnen het bedrijf doen en kan je daar ook nog eens zelf aan meewerken. Daarnaast krijg je ook de kans om, als je een hobby hebt, die te verwerken in je werk. Zo zijn we vorig jaar naar WordCamp Europe geweest, waar iedereen een taak mocht uitvoeren. Ik heb een aantal keer een video bewerkt en daarom mocht ik de door ons gemaakte aftermovie editen.

En wat is er zo tof aan back-end developer zijn bij Level Level?

Ik werk inmiddels anderhalf jaar bij Level Level en ik bemerk dat het samenwerken met verschillende collega’s één van de dingen is die ik heel tof vind. Ik kwam namelijk bij een kleiner bedrijf vandaan met een stuk minder developers, waar ik dat collegiaal contact dus een stuk minder had. Nu ik bij Level Level werk, merk ik dat dat mijn dag echt een stuk leuker maakt!

Verder is het fijn dat er geluisterd wordt naar je ambities en wensen die je hebt. Zo heb ik aangegeven dat ik graag sleutel aan API-koppelingen. Uiteindelijk mochten we gaan werken voor Nature Today, waar we een webapp voor hebben gemaakt. Alle gegevens van diersoorten, planten, teken en meer halen we op uit heel veel verschillende bronnen, via API’s. Ook het huidige project waar ik aan werk, ben ik op ingepland doordat ik had aangegeven een keer een database migratie te bouwen en omdat ook hier een API-koppeling in zit.

Nóg een punt waar ik heel blij van word: we werken met consistente code. Dit houdt in dat we een eigen codestandaard hebben, waar alle developers die aan dat project werken zich aan moeten houden. Hiervoor hebben we ook automatische tests, zodat we zeker weten dat de code consistent is en geen fouten bevat. Bij een PR-review worden deze tests uitgevoerd en deze mag niet gemerged worden totdat alle tests zijn doorstaan. You shall not paaassss!

En een onderdeel dat niet mag missen is dat je wordt voorzien van de apparatuur die je nodig hebt. Zo krijg je je eigen laptop, muis en toetsenbord, staan op kantoor overal extra schermen en kan je gebruik maken van een testtelefoon op het moment dat je iets wil browsertesten.

Welke opdracht is er voor jou tot nu toe uitgesprongen? En waarom?

Dan kan ik niet anders dan kiezen voor de webapp van Nature Today! Dat was het project waarin ik helemaal los kon gaan met het maken van API-koppelingen. De manier van het verwerken van die enorme hoeveelheden data die we binnenhalen, is waar ik het meest trots op ben. We hebben daar binnen het project een superfijne standaard neergezet, waardoor een extra maatwerk WordPress koppeling bouwen geen enkel probleem meer is.

Daarnaast was het een bijzonder project, omdat dit voor mij de eerste keer was dat we samen met de opdrachtgever development-sessies organiseerden. We zijn met iedereen die aan het project werkte, inclusief de opdrachtgever, bij elkaar gaan zitten en hebben met z’n allen op volle kracht aan het project gewerkt. Daardoor hadden we directe feedback van de opdrachtgever en konden we supersnel onderling samenwerken met de opdrachtgever, design, front-end en back-end.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die wil solliciteren als back-end developer bij Level Level?

Ik kan het maar in 1 woord samenvatten: “Doen! Het heeft mij heel veel kennis en plezier in werk gegeven en ik verwacht dat dat bij jou ook zo zal zijn!”.

Over de auteur

  • Megan Leber

    Megan Leber

    Content Marketeer

    Met een scherpe blik op toegankelijkheid schrijft Megan onze content. Hoe is ze bij Level Level terechtgekomen en waar wordt ze blij van? Lees het hier!

    Ga naar de team pagina van Megan Leber

Enthousiast geworden over Level Level?

Tof! Bekijk of wij op dit moment vacatures open hebben staan.