Webdesign

Wij zien webdesign als een ambacht en internet als de mooiste plek op aarde. Met die instelling maken we websites die het verschil maken voor middelgrote tot grote organisaties.

Of we nu werken met een grote of een kleine organisatie, we beginnen altijd met een goed gesprek. Niet alleen omdat je dan ons bureau en het team daarachter kunt leren kennen; dit is ook projectmatig één van de belangrijkste momenten. Het moment waarop de juiste vragen worden gesteld: wat zijn de gestelde doelen? Wat is de doelgroep? En hoe gaan we die doelen + doelgroep bereiken? Vaak is er meer of juist minder functionaliteit nodig dan je in eerste instantie voor ogen had. Uitgangspunt is wat ons betreft dat alles een duidelijk doel dient. Onnodige zaken vertroebelen de focus en laten we daarom buiten beschouwing. Zo zorgen we voor een helder startpunt.

Wireframes, duidelijke structuur

Doelen geformuleerd, doelgroep omschreven en functionaliteiten bepaald. Het eerste wat we dan gaan doen is het bouwen van de structuur, het architectonisch plan. We bepalen welke pagina’s er komen, hoe de indeling van die pagina’s wordt en hoe de navigatiestructuur in elkaar moet zitten. Belangrijke insteek tijdens deze fase is ‘responsive webdesign’, zodat de website ook op smartphones en tablets perfect werkt. Daarbij werken we volgens het ‘mobile first’ principe: door te beginnen met het ontwerp voor smartphones ontstaat de juiste prioritering van content.

Dit alles resulteert in de ‘wireframes’, waarmee al een goed beeld ontstaat van hoe de website er uiteindelijk uit komt te zien. We bespreken die wireframes altijd met de opdrachtgever voordat we verder gaan met het grafisch ontwerp.

Grafisch ontwerp, professionele uitstraling

Wireframes goedgekeurd, tijd voor de visuele laag: het grafisch ontwerp. Dit is niet iets wat we ‘erbij’ doen; grafisch ontwerp is – naast webdesign / webdevelopment – altijd onderdeel geweest van onze core business. Hierin onderscheiden we ons van andere bureaus: een professionele uitstraling die past bij je organisatie, die bezoekers verleid om contact op te nemen en de beleving van je product of dienst compleet maakt.

Ontwikkeling, schone code

Na de structuur en het grafisch ontwerp, gaan we aan de slag met de bouw. Dat doen we altijd met ons ‘weapon of choice’, WordPress. Dit is het technische gedeelte, waarbij de code aan bod komt. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van nieuwe standaarden. HTML5, Java en CSS3 gebruiken we zoveel mogelijk en we leveren altijd ‘schone’ code. Zo zorgen we dat de website technisch goed in elkaar zit, goed wordt geïndexeerd door zoekmachines en op een later moment eenvoudig kan worden uitgebreid met extra functionaliteiten.