Grafisch ontwerp

Een belangrijk verschil met andere bureaus is dat wij grafische vormgeving er niet gaandeweg hebben bijgeleerd. Het is onderdeel van onze core business.

Dat wil zeggen dat we specialisten in huis hebben die hun vak verstaan en in staat zijn verder te denken dan geldende webconventies of het toepassen van modeverschijnselen als ‘flat design’. Niet alleen op het gebied van webdesign overigens; ook visitekaartjes, brochures, posters of een complete huisstijl met stijlgids vallen binnen deze expertise. Voorbeeld? Bekijk de huisstijl die we voor Agro Care hebben ontwikkeld. Of het brede scala aan online en offline uitingen voor FARINGWELL.

Het begint met een doelstelling

Alles wat wij ontwerpen, begint bij het formuleren van een doelstelling. Zonder doelstelling geen visie en zonder visie geen rode lijn die bestand is tegen een veranderlijke toekomst. Die doelstelling formuleren we samen met de opdrachtgever en vertegenwoordigt de identiteit, de visie en de kernwaarden van de organisatie. Daarbij brengen we het ‘karakter’ van de organisatie in kaart. We beschouwen de organisatie als een persoon met karaktereigenschappen, typerende uiterlijke kenmerken, een lichaamstaal en een manier van communiceren.

Van de tekentafel naar de vergadertafel. En weer terug.

Wanneer we de opdrachtgever hebben ontleed en getransformeerd tot een persoon, gaan we naar de tekentafel. Wat we daar doen laat zich moeilijk in woorden omvatten; het is een kwestie van kennis en ervaring toepassen, meerdere kritische blikken werpen, in- en uitzoomen en doorwerken tot het perfect is.

Of het perfect is, beoordelen we natuurlijk niet alleen zelf. Samen met de opdrachtgever gaan we weer om de tafel zitten. Met de verkregen feedback gaan we weer terug naar de tekentafel om het ontwerp bij te schaven en te perfectioneren.

Stijlgids voor je toekomst

In het geval van een complete huisstijl, leveren wij altijd een stijlgids. Zo weet je exact hoe je de huisstijl kunt integreren met al je on- en offline uitingen binnen je marketing strategie. Nu én in de toekomst. Handig wanneer je (in de toekomst) van plan bent een marketing- of reclamebureau in de arm te nemen. De huisstijl kun je ook dan perfect toepassen, zonder dat je merk aan waarde of herkenbaarheid hoeft in te leveren.